Barion Pixel

A termék sikefresen a kosárba került!

Kosár megtekintése Vásárlás folytatása

Debreceni üzlet Nyíregyházi üzlet

Festési technikák- csak kreatívan!

0702
2015. július 2. · hozzászólás

Nincs olyan baráti összejövetel, amelyiken szóba ne kerülne a szakmám. Mi ennek az oka? Hogy olyasvalamivel foglalkozom, ami az emberek életminőségét befolyásolja és mindenki a lehető legotthonosabbra szeretné berendezni környezetét.

Barátaimmal rendszeresen megosztunk egymással különféle tippeket az otthon felújításával kapcsolatban. És mindenkinek megvan a maga kis „szakterülete”.

Egyikünk szívesen fest, így lakását saját festményei díszítik, egy másik barátomnak nagyon jó a kézügyessége, így különféle dekorációkat készít. De van köztünk lakberendező is, aki pontosan tudja, hogy mit hova érdemes elhelyezni a lakásban, és amikor szóba kerül a szoba színe, mindenki rám szegezi tekintetét.

Na de nem úgy kell ám elképzelni az összejöveteleinket, hogy másról sem tudunk beszélni! Egyszerűen csak feljön a téma, amikor valakinek bármilyen kérdése támad saját otthonával kapcsolatban.

És néha elgondolkozom, hogy milyen jó, hogy van kitől tippeket kérnem, de tippeket adni talán még annál is jobb. Ezt a szempontot is figyelembe véve hoztam létre a blogot, hogy ne csak a barátaim és a boltba látogató vásárlók, hanem az interneten keresgélők számára is segítséget nyújthassak.

A legutóbbi baráti összejövetel alkalmával kreatív és egyszerű festési technikákról kérdeztek a barátaim és úgy döntöttem, a blog olvasóival is megosztom ezeket.

Az első egyszerű trükk az effektfestés, mely során a frissen festett falra egy rongy segítségével mintákat készítünk. Ha rongy helyett szivacsot használunk, azt a technikát koptatásnak nevezzük és egy teljesen más, de ugyanolyan tetszetős eredményt kapunk.

stencilfestés azt jelenti, hogy előre megrajzolt és kivágott sablon segítségével készítünk mintákat a falra. Ha a sablonokat festjük be és azt nyomjuk a falra, akkor azt a technikát már bélyegezésnek hívjuk.

tupfolás szintén egy kreatív technika. Lényege, hogy egy ecsetről egyszínű, esetleg többszínű festéket spriccelünk a falra. Ha a háttér világosabb, mint az apró pöttyök, akkor úgy tűnhet, a tér kitágult.

blog footer Orsival