Barion Pixel

A termék sikefresen a kosárba került!

Kosár megtekintése Vásárlás folytatása

Debreceni üzlet Nyíregyházi üzlet

A konyha festése

A konyha festése
2015. augusztus 3. · hozzászólás

A konyha az a helyiség, ahol a fürdőszoba után a legnagyobb a páratartalom. Valószínűleg itt gyűlik össze a legtöbb kosz a lakásban, hiszen sütés-főzés közben elengedhetetlen a maszatolás.

Olyan festéket kell tehát választani, mely jól tűri a nedvességet és a fal egyszerűen tisztítható.

Amikor beköltöztem új lakásomba, számos szempontot kellett figyelembe vettem, mielőtt kiválasztottam a megfelelő színt a konyhába. Ebben a bejegyzésben a konyhafestés előtt állóknak szeretnék pár apró jó tanácsot átadni.

Mielőtt még belevágnánk, szeretném megjegyezni, hogy a konyha színének kiválasztásakor a szomszédos helyiségek színét is figyelembe kell venni.

Sokan a pulthoz és a sütőhöz közeli falakra szívesen tesznek csempét, ha azonban valaki mégis a festék mellett maradna, az elsődleges szempont a moshatóság.

Egyesek a konyhai bútort előbb veszik meg, mint, hogy kifestenék a konyhát, ezért a színválasztáskor a konyhai bútorok és a kiegészítők színén van a hangsúly.

Ha a bútorok stílusa modern, akkor nyugodtan választhatsz valamiféle élénk színt a falra. Képzelj el egy fehér, modern stílusú konyhabútort! Ha a falak fehérek és egyes részeire geometrikus mintákat festesz, az összhatás egyedi és modern.

Ha a konyhában a drapp és a barna színek dominálnak, egy világosabb hideg szín szintén jól mutat. Képzeld csak el, hogy a nyári melegben a meleget árasztó konyhában sütögetsz! Egy kis kék falfelület igazi felüdülést nyújthat még akkor is, ha észre sem veszed a kánikulában. Tény, hogy a hideg színek 2-3 Celsius fokkal csökkentik a hőérzeted.

És milyen színekben pompázik egy igazán családias, otthonos hangulatú konyha? Képzelj el egy pácolt fa pultot fekete kőfelülettel! Mit tudsz mellé elképzelni? Akár két színt is választhatsz a konyha falaira.

A fa bútor mellé a családias hangulat megteremtéséhez mindenképp valamilyen meleg szín az ideális választás. Például egy pirosas-narancsos szín, melyet a szomszédos falon feldobhatsz egy kis zölddel.

Hogy tetszik? A Te konyhád milyen lesz?

blog footer Orsival