Barion Pixel

A termék sikefresen a kosárba került!

Kosár megtekintése Vásárlás folytatása

Debreceni üzlet Nyíregyházi üzlet

Apró festési trükkök

0625
2015. június 25. · hozzászólás

Amikor új lakásba költözöl, minden vágyad úgy formálni azt, ahogyan álmaidban láttad. Gyakran rajzolgatod párodnak, hogy ezt így, azt meg úgy, ezt ide, azt meg oda szeretnéd. A papírlapon közös megegyezés alapján „tologatjátok” a bútorokat az egyik sarokból a másikba.

Na de mi újság a színekkel? Részletkérdés, hogy milyen színűek lesznek a falak? Természetesen nem. Most megosztunk veletek pár apró trükköt, melyeket a tökéletes összhatás elérése érdekében kedvetekre alkalmazhattok leendő otthonotokban.

A színekkel feldobhatjátok a szobát, és az is tény, hogy a színekkel és mintákkal játszadozva optikailag megnövelhetitek a teret.

Ugyanúgy, ahogyan az alacsonyabbaknak a hosszanti csíkos ruhákat ajánlják, a helyiség belmagasságát is növelheted, ha a falra függőleges csíkokat festesz. Vagy inkább szélesítenéd a szobát? Akkor horizontális csíkozást kell alkalmaznod.

Ha a szobát horizontálisan csak két részre tagolod, akkor a világosabb szín kerüljön felülre és a sötétebb alulra!

Gyakran a szomszédos falakat eltérő színűre szeretnénk festeni. Ez esetben egy kis trükköt kell alkalmazni. A sötétebb árnyalattal a szobának azt a falát kell kifesteni, melyre több fény esik. Így a világosabb árnyalat a szoba kevésbé belátható részét emeli ki.

Szintén a fény esésével játszhatsz akkor, ha a szobában ugyanannak az árnyalatnak a matt és a fényes változatát használod. Csíkozhatod a falakat függőlegesen, vagy akár és vízszintesen is, hogy különleges hatást érj el.

Amikor a nap besüt, a fényes felületen megcsillannak a napsugarak, míg a matt elnyeli azokat, így a helyiség különleges lesz. Amikor a nap nem süt be, a falakat teljesen homogénnek érzékeled.

És, hogy mire is figyeljetek a színek kiválasztása előtt?

Mindenekelőtt, ha már megvannak a bútoraitok, akkor vegyétek figyelembe a színeiket és elhelyezkedésüket a helyiségben! Természetesen az sem mindegy, hogy mire használjátok majd az adott helyiséget.

Jó, ha a nappaliban melegebb színek uralkodnak, hiszen egy narancssárga színnel megteremthetitek azt az alaphangulatot, melyet az otthon hangulata idéz elő.

blog footer Orsival