Barion Pixel

A termék sikefresen a kosárba került!

Kosár megtekintése Vásárlás folytatása

Debreceni üzlet Nyíregyházi üzlet

Csináld Magad!

shutterstock_121685860
2015. június 10. · hozzászólás

Amikor kirepültem a családi fészekből, majd saját otthonom csinosítgatását befejeztem, lezuttyantam új kanapémra, és ahogy körbenéztem a nappaliban, az juthatott volna eszembe, hogy vajon hány évente kell majd újrafestenem a falakat.

Azért úgy fogalmaztam, hogy juthatott volna, mert nálunk a festékbolt családi vállalkozás és én gyakorlatilag beleszülettem a szakmába. Míg egyes gyerekeknek az volt a természetes, hogy apuka a számítógépeket bütykölte, számomra annyira egyértelmű volt azt tudni, hogy 3-5 évente falat kell festeni.

Idővel egyre jobban megértettem, hogy nem minden olyan egyértelmű másoknak a festékekkel és festési technikákkal kapcsolatban, mint nekem, és ez a felismerés döntő jelentőségű volt akkor, amikor úgy határoztam, hogy elindítom ezt a blogot.

Gyermekkoromban gyakran kérdezősködtem, ahogy minden gyerek, és megtudtam, hogy 3-5 év alatt megfakulnak a falak színei, bepiszkolódnak, esetleg penészesednek is, így komfortérzetünk miatt nagyon fontos, hogy rendszeresen csinosítgassuk otthonunkat.

Ebben a bejegyzésben a „Csináld magad!” felfogás fontosságát szeretném hangsúlyozni, hiszen azt gondolom, csak úgy érezheted magad igazán otthon, ha a lehető legnagyobb mértékben a saját kezed munkája vesz körül.

Nem kell profi festőnek lenned, ahhoz, hogy kifesd a nappalid. Elég csupán pár szabályt betartanod, egy picit odafigyelned, és Te is megbirkózhatsz a feladattal. És ha valahol valamit elrontasz? Ne aggódj, én tapasztalatból beszélek: az lesz a szoba szexepilje.

De hogyan állj neki?

Először is, ürítsd ki a helyiséget és fóliázd le a padlót, hogy a festés végeztével minél kevesebb időt kelljen takarítással töltened! Az ablak- és ajtókereteket lehetőség szerint ragaszd le öntapadó papírcsíkkal!

Ezt követően mosd át a falat vízzel egy meszelőkefe segítségével, így eltávolíthatod róluk a port, majd kapard le a festéket.

Ez után indulhat a festés. Fontos, hogy pontosan tájékozódj mindenről a festékkel kapcsolatban. Ha hozzánk fordulsz segítségért, a festéskor sem érhet meglepetés, hiszen a Színsziget Festékbolt célja az, hogy mindenkinek olyan szép otthona legyen, amilyet csak elképzelt magának.