Barion Pixel

A termék sikefresen a kosárba került!

Kosár megtekintése Vásárlás folytatása

Debreceni üzlet Nyíregyházi üzlet

A „festékes lány” hasznos tanácsai 3. – Hogyan válasszuk ki a megfelelő falszínt?

Bogár Orsi kreatív tervező
2016. május 6. · hozzászólás

A színek már az első percben érzelmet közvetítenek felénk, és sok mindent elárulnak rólunk. Bárhol járok-kelek mindenhol ezzel a kérdéssel fordulnak hozzám: „Szeretnénk valami új színt a lakásba, milyet ajánlasz?

Tehát a jelenlegi blogom témája: Hogyan válasszuk ki a magunkhoz legjobban illő lakásszínt?

Először is azt érdemes tisztázni, hogy már egy meglévő lakásba szeretnénk falszíneket választani, vagy egy teljesen új otthon megálmodása a cél. Az első variációnál ugyanis valószínűleg nem csak a képzeletünk szab határt hisz a burkolatok, bútoraink, textíliák, nyílászárók már adott színűek, ezért azokhoz alkalmazkodnunk kell. Igazából minden átfesthető, de ha költséghatékonyak próbálunk lenni, akkor érdemes meghagyni azokat saját színükben. Ha ebben tanácstalan vagy, keress fel bátran bármelyik Színsziget Festékboltban, hiszen immáron 80 lakásbelső megálmodása után bizton állíthatom, neked is megtalálom a legjobb színt álmaid otthonába!

Amennyiben nincs színek iránti elkötelezettségünk, akkor már csak az ízlésünkön és kívánságunkon múlik a megfelelő falszín megálmodása. Egyetlen jól kiválasztott színnel is lehet tökéletes a lakás, de manapság az a trendi ha több színt tesznek a falra. Én érzelmi okokból mindig a harmóniára törekszem, hisz otthonunk elsődleges célja a megfelelő pihenés relaxálás biztosítása, ezért én a föld színeit használom a saját lakásomba. Ezek a színek sosem unalmasak: mindig melegséget és biztonságot teremtenek, és a megfelelő textíliával nagyon modernek is.

De aki egy kicsit bevállalósabb annak tudom ajánlani, hogy milyen vagány és elegáns környezetet tud elérni két „hideg” színnel:

Konyha falszín

Amennyiben ez az érzésvilág jobban magával ragad, akkor íme néhány jó tanács:

  • Ha több színt szeretnél használni, akkor kérj szakértői segítséget, vagy épp kérj egy próbafestést (erre külön lehet kapni 1dl-es festékeket).
  • A próbafestést érdemes egy teljes napig nézegetni, mert a szín a száradás idő elteltével kivilágosodik, illetve különböző fényviszonyok mellett is érdemes nézegetni (napfelkelte, nappal és szürkület).
  • Amennyiben világosabb színt szeretnél mint ami jelenleg van, mindenképp először egy fehér fedőréteget húzz alá és alapozd le, mert különben nem az a szín jön ki amit Te választottál.
  • Amennyiben a mennyezet fehér marad sokkal látványosabb az oldalfalak színei.
  • Mindenképp leszögezném, hogy az egész lakást tekintsük egy egységnek, hiába áll több helyiségből.

Szerintem a fenti konyha mindenkit magával ragad, legyen szó pasiról vagy csajról!

Keress bátran, szívesen segítek!

Orsi