Barion Pixel

A termék sikefresen a kosárba került!

Kosár megtekintése Vásárlás folytatása

Debreceni üzlet Nyíregyházi üzlet

Háztartási gépek festése

haztartasigepek-festese-szinsziget-debrcen
2014. november 21. · hozzászólás

Hűtőgépeink vagy tűzhelyeink sarkain az idő elteltével apróbb sérülések keletkeznek, amik előbb vagy utóbb rozsdásodni kezdenek. Igaz ezek csak esztétikai hibák, de ha „elszaporodik” a felület rozsdásodása, akár működési problémákhoz is vezethet azonkívül, hogy csúnya megjelenést kölcsönöz háztartási eszközeinknek.

Sajnos nem vagyunk arra képesek, hogy házilag olyan tökéletes festést készítsünk, mint a gyári. Mi azt javasoljuk, hogyha mi magunk szeretnénk megpróbálkozni háztartási gépeink újrafestésével, akkor festékszóró spray-t használjunk. A festékszóróval sokkal egyszerűbben és gyorsabban eltudjuk végezni a festési munkálatokat, ezenfelül sokkal szebb lesz a végeredmény. Igaz ilyen esetekben dolgozhatunk még kád- vagy autózománc festékkel is.

Munkafolyamat:

  • A festeni kívánt területeket tisztítsuk le a felesleges lerakódástól és zsírtól. (körömlakk lemosóval, nitrohigító vagy erősebb zsíroldóval.)
  • Csiszoljuk le a rozsdát, amennyire csak tudjuk.
  • Takarjuk le gépeink azon részeit, amit nem akarunk lefesteni. (Újságpapírral, kartonnal, stb.)
  • Ha tudjuk, fektessük le a festeni kívánt felület, hogy elkerüljük a festékréteg elfolyását.
  • Egyenletesen vigyük fel a festéket 2 vagy 3 rétegben. (A rétegek számai függhet az adott festék fedőképességétől és a festeni kívánt felület minőségétől.)

Mi a helyes eljárás nagyobb felületek festése esetében?

  • A munkafolyamat teljes mértékben ugyan az, mint a háztartási gépek festése esetében, viszont az alábbiakkal érdemes kiegészíteni, ha nagyobb felületen dolgozunk (ajtó, ablak, stb.):
  • A teljes felület festése előtt szükséges a kisebb mélyedésekre egyénileg is ráfesteni. Ezzel a lépéssel pótolhatjuk az egyenetlenségeket, továbbá segíthetünk eltüntetni a színárnyalati különbségeket.
  • A nagyobb felületeket érdemes kültérben festeni, mivel a festék nagyobb mennyiségű használata során, sokkal erősebb szagot áraszt.
  • A felület száradásának idejére próbáljuk elzárni az apróbb rovarok elől. Ha ez nem megoldható, akkor egy kisebb hegyes fémeszköz segítségével, minél gyorsabban szedjük ki a festésből a rászállt legyet vagy muslicát.