Barion Pixel

A termék sikefresen a kosárba került!

Kosár megtekintése Vásárlás folytatása

Debreceni üzlet Nyíregyházi üzlet

Pasztellszíneket a nappaliba!

0710
2015. július 10. · hozzászólás

Hallottál már a színterápiáról? A technika azon alapul, hogy a színek különféle érzelmeket és hangulatokat váltanak ki belőlünk. Ha 1 órát eltöltünk egy világoszöld nappaliban, teljesen máshogy érezzük magunkat, mintha azt az 1 órát egy vörös szobában töltöttük volna.

Korábban már volt szó a színek hangulatra gyakorolt hatásáról, viszont abban a bejegyzésben szinte csak az alapszínek jelentését és hatását ismertettem.

Most szeretnék pár jó tanácsot adni azoknak, akik még a lakásuk festése előtt állnak, és azon hezitálnak, hogy vajon milyen színeket válasszanak. Hogy végül milyen szín mellett maradsz, az nagy mértékben befolyásolja majd közérzetedet, ezért alaposan át kell gondolni.

Az első és a legfontosabb dolog, melyet figyelembe kell venned, hogy hiába a kedvenc színed a királykék, talán a nappaliban mégsem mutat majd olyan jól, mint kedvenc ágyneműdön. Miért is? Mert ilyen nagy felületen teljesen más lehet az összhatás, ráadásul egy királykék apró tárgy és egy hatalmas királykék falfelületet össze sem lehet hasonlítani.

Fontos, hogy a megrendelő mindig legyen ott, amikor a festőmester kikeveri a kért színt, hiszen ha mégsem tetszik, még lehet rajta változtatni, világosítani.

A pasztell színekkel, a világos és tört színekkel nem nyúlhatsz mellé, érdemes ezeket a színeket azokban a helyiségekben felfesteni, ahol a legtöbbet tartózkodsz. Ráadásul minél világosabb a szín, annál tágasabbnak érzékeled a szobát. A világos színek mindemellett kellemes közérzetet biztosítanak és érzelmeinkre is pozitív hatással vannak.

A sötét színek, mint például a bordó, a sötétzöld, a sötétkék nehezek és szűkítik a teret, valamint érzelmeinkre is negatív hatással lehetnek. Ez persze nem azt jelenti, hogy a sötétzöld fürdőszobádban nem érzed jól magad. Ezek a színek inkább az olyan helyiségekben mutatnak jól, ahol nem töltesz el órákat egy nap.

És ha már kitaláltad, milyen színűek legyenek a falak, elkezdhetsz gondolkodni, hogy mintásra szeretnéd-e őket, vagy sem.

blog footer Orsival